The King is dead, long live the King!

King Hiss houdt er na 12 jaar en een rijkgevulde carrière mee op.

Weet je nog? Die uitgelaten releaseshow voor Earthquaker, eind oktober 2019? Het creatief proces, de opname en productie waren intens geweest. Héél intens. Maar dat valt allemaal weg met het vooruitzicht op de podia en de fans. Dus keek King Hiss er hard naar uit om opnieuw de baan op te gaan en samen met de crew dolle avonturen te beleven.

Twee jaar de hort op met een sterke plaat? Ja! Helaas, na vijf shows was de babyborrel over. Bedankt, corona …

King Hiss is er natuurlijk de band niet naar om bij te pakken te gaan zitten. Het podium zit namelijk keihard verankerd in het DNA van de band. Dus organiseerden ze samen met Fleddy Melculy en Off The Cross het online festival Hellgium, namen ze twee studiosessies op – in de Penthouse Studio en dunk!-studios – en tot slot namen ze ook nog eens zelf een livestream op, samen met enkele gasten. Dat was allemaal fun & games, maar geen volwaardig alternatief voor echte shows. En dan begint het bij een dynamische live-band als King Hiss onherroepelijk te knagen …

Zo werden andere uitlaatkleppen gezocht, en gevonden. Joost begon aan een Iepers blackmetal-project Dudsekop en Visioene bouwde Studio Scampi. Maar ook Jan – die nog actief is in Carneia – en Jason zaten niet stil en hielden Pablo Honey, een 90’s coverband, boven de doopvont. En zo moest King Hiss tevreden zijn met een plaatsje op de achterbank.

En dat werkt niet. Met King Hiss is het ‘voet vol op het gaspedaal’ of niets! Daarom gingen de heren bij zichzelf en elkaar te rade. En kwamen ze tot de conclusie dat de band in de touwen lag. Een beslissing drong zich op. Dus werd er besloten om er een eind aan te breien. In alle vriendschap. Gewoon eerlijk zijn met jezelf én je fans. Zoals het altijd geweest is.

Maar het zou King Hiss niet zijn mocht er geen feestje georganiseerd worden. Afspraak op vrijdag 23 juni op het gratis festival Grensrock in Menen voor de allerlaatste afscheidsshow.

The king is dead, long live the king!

Perscontact: Jason Bernard | jason (at) king-hiss.com | +32 497 544 556